top of page

Første tiltak: Lokal netthandel

Oppdatert: 7. apr. 2020

Koronakrisen velter inn over lokale handels- og reiselivsbedrifter, og nå gjør Beredskapsrådet for næringslivet sitt første tiltak og investering: det skal bli lett å handle lokalt, på nett – og få varene kjørt hjem til seg.

Stille i Ørnes sentrum – altfor stille. Dette bildet er riktignok tatt under en annen årstid, men nå har korona-restriksjoner stoppet kundetilstrømmingen til butikkene i Meløy. Beredskapsrådet for næringslivet forsøker å bidra med nytt tiltak.


- Dette er det første direkte tiltaket fra Beredskapsrådet, og vi mener det er et viktig tiltak. Vi ser at det nå er en økt bevissthet rundt det å handle lokalt i Meløy, og vi ønsker å gjøre vårt for å styrke fokuset på dette. Derfor kommer tiltaket.


Tiltak 1: lokal netthandel Ordfører Sigurd Stormo har nettopp avsluttet det fjerde møtet i Beredskapsrådet for næringslivet i Meløy. I de tre første var selve etableringen av rådet, og kartlegging av situasjonen i næringslivet, på agendaen. I dag, fredag, kom altså det første tiltaket. - Når påsken begynner, lanserer vi en helt ny nettside, en egen handelsportal for bedrifter i Meløy som kan levere varer og tjenester i denne tiden, bekrefter Liv Toril Pettersen i rådet. - Denne portalen skal markedsføre butikker og serveringssteder og andre, og gjøre det lett for kundene å komme i kontakt med butikkene og kjøpe varer, på nett. Så kan det avtales med butikken å få varene levert hjem på trappa. Vi ser at dette også gjøres i mange byer, og vi tror det kan gi økt, lokal netthandel i Meløy, og økt omsetning i butikkene.Lansering: kjapt Det er krisetider, og ting må skje raskt. Byggingen av den nye handelsportalen på nett begynner umiddelbart, med tanke på lansering før påsken setter inn for alvor. Nå skal det lages logo og innhold, rekrutteres medlemsbedrifter, samles informasjon og markedsføres. - Meløy Næringsforum får ansvaret for dette prosjektet, og vi har tror på at det vil gjøre det lettere å handle lokalt i enn tid som er svært krevende for alle, understreker Liv Toril.
Liv Toril Pettersen, daglig leder i Meløy Næringsforum.


MER INFORMASJON:

Sigurd Stormo, ordfører i Meløy sigurd.stormo@meloy.kommune.no Tlf. 909 90535


Liv Torill Pettersen, daglig leder i Meløy Næringsforum meloynaringsforum@gmail.com

Tlf. 901 21 129


Stine Estensen, daglig leder i Meløy Utvikling KF Stine.Estensen@mu.meloy.kommune.no Tlf. 934 00473

 

Tekst og foto: Ny Næring

114 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page