top of page

Suksess med handelsportal

Beredskapsrådet for næring ønsker å bidra til å holde lokale bedrifter i gang i koronatiden. Derfor lanserte de Handelsportalen like før påske.

- Handelsportalen i Meløy er nå ferdigutviklet, forteller Liv Toril Pettersen


Formålet er å få enda flere til å handle lokalt. - Veldig mange bedrifter har allerede registrert seg. Nå håper vi enda flere aktører blir med, og at innbyggerne i Meløy sjekker ut Handelsportalen og bruker siden aktivt. På Handelsportalen finner du varer og tjenester lett tilgjengelig. Det gjør det lett for kundene å komme i kontakt med butikkene, få levert varer hjem og kjøpe varer på nett, sier Liv Toril Pettersen i Meløy Næringsforum. Kjapt og enkelt Som forteller at portalen vil bestå selv etter at koronaperioden er over. - Denne portalen markedsfører butikker, serveringssteder og andre, og vi håper at dette kan gi økt handel både på nett og i butikkene i Meløy fremover, sier hun. Koronaen har rammet lokalt næringsliv hardt, også i Meløy. - Vi ser at mange har vært dyktige til å omstille seg, og det har blitt lansert en del tilbud som gjør at du kan bestille via telefon eller nett, hente varen i butikken eller få den kjørt ut. På Handelsportalen kan du søke opp den enkelt butikk og få informasjon om butikken tilbyr henting i butikk, handling via nettbutikk, postlevering eller hjemlevering, forklarer Liv Toril.


Butikknæringen har vært dyktig, men vi skulle gjerne sett at enda flere aktører i reiselivsnæringen og håndverkerbransjen gikk inn på nettsiden og registrerte sitt firma. Liv Torill Pettersen

Stort spekter Liv Torill forteller at butikkbransjen i Meløy har vært flinke til å registrere seg. - Butikknæringen har vært dyktig, men vi skulle gjerne sett at enda flere aktører i reiselivsnæringen og håndverkerbransjen gikk inn på nettsiden og registrerte sitt firma, eller tok kontakt direkte med meg for å registrere seg, forteller Liv Toril som er daglig leder i Meløy Næringsforum og er den som kom på ideen om å etablere en Handelsportal i Meløy.

Siden er utviklet Meløy Næringsforum har tatt på seg å etablere portalen, mens Meløy Utvikling KF dekker etableringskostnadene det første året. Til dette brukes midler som kommunestyret tidligere har bevilget til handels-og servicenæringen. - Handelsportalen er nå ferdigutviklet, og vi har troen på at prosjektet vil gjøre det lettere å handle lokalt i tiden som kommer.

Fremtidig konsept

Portalen gir kontaktinformasjon til bedriftene og tilgang til bedriftenes nettside. Ved et enkelt klikk på www.meloyhandel.no/ finner du bedriftene registrert og kategorisert etter hver enkelt bransje.

- På nettsiden kan du enkelt søke opp både forretninger, frisører, reiselivsbedrifter og håndverkere, snekkere og rørleggere. Portalen er ikke bare en koronaside, men kan også bli mye brukt av kunder og besøkende som ønsker en oversikt over bedriftene som tilbyr varer og tjenester i Meløy, også etter at koronapandemien er over, understreker Liv Toril.

 

Tekst og foto: Hilde Kvammen

32 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Komentarai


bottom of page